Navorsing areas

Die oorhoofse navorsingstema by SUV is Voeding vir Gesondheid en Ontwikkeling. Voeding kan gesien word as die fondasie vir gesondheid en ontwikkeling. Beter voeding lei tot 'n sterker immuunstelsel, minder siektes en beter gesondheid.

 

Navorsing by SUV is gestruktureer binne vyf subprogramme wat hoofsaaklik deur NRF-gegradeerde wetenskaplikes gelei word:

Nie-Oordraagbare Siektes

Binne hierdie subprogram het ons verskeie projekte wat fokus op nie-oordraagbare siektes, soos kardiovaskulêre siektes en kanker en die voorkoming daarvan. Dit sluit in dieetinnames (nutriëntinnames, nutriënt- en dieetpatrone, dieetdiversiteit, dieetkwaliteit en voedselgebaseerde dieetriglyne) van Suid-Afrikaners en hoe dit met nie-oordraagbare siekte risiko faktore (soos lipiede, hemostase, kardiometaboliese faktore, liggaamsamestelling en lewenstyl) en siekte self verband hou. Ons gebruik ook genetiese sowel as nutrigenetiese ontledings, wat dieet verbind met die genetiese profiel van Afrikane met betrekking tot nie-oordraagbare siektes.

Voeding in Vroeë Kinderontwikkeling

Die Voeding in Vroeë Kinderontwikkeling-subprogram ondersoek strategieë om optimale gesondheid en ontwikkeling gedurende die vroeë lewe te bereik. Die venster tydperk vanaf konsepsie tot twee jaar, ook bekend as die "Eerste 1000 Dae", is van spesiale belang. Nog 'n fokus is die optimale voeding van moeders, swanger vroue en vroue van reproduktiewe ouderdom, ten einde vroeë kinderontwikkeling te optimaliseer.

Liggaamsamestelling en Fisiese Prestasie

In hierdie studiegebied ondersoek ons die bepalende faktore van vetsug en ander patrone van liggaamsamestelling met betrekking tot risikofaktore vir kroniese siektes by volwassenes en kinders in 'n poging om die drywers te verstaan en die potensiële gevolge van hierdie pandemie te voorkom.

Leierskap Verandering in Voeding

Die subprogram implementeer kundigheid en kapasiteitsboufokus sterk, en die aktiwiteite is geïntegreer met verskeie ander subprogramme. Die program is betrokke by die Wetenskap van Onderrig en Leer met 'n projek wat daarop gemik is om leierskapontwikkeling in die dieetkunde voorgraadse program te integreer om verskeie gegradueerde eienskappe te verbeter.

Terapeutiese Voeding

Terapeutiese voeding of mediese voedingterapie beoog om uitkomste vir verskeie toestande of siektes te verbeter. Hierdie subprogram beoog om navorsing te doen wat besluite oor die mediese voedingterapie van pasiënte met verskeie siektetoestande in te lig en om die terapeutiese voedingnavorsingskapasiteit in Afrika te verbeter.

 

Die MRC Extramural Unit for Hypertension and Cardiovascular Disease bestaan uit lede van SUV en HART en doen navorsing oor hipertensie en kardiovaskulêre siekte ontwikkeling in Afrika-bevolkings, wat die hoogste gemiddelde bloeddruk het wat wêreldwyd aangeteken is. Die Eenheid se doel is om bewustheid te verhoog, asook om meer doeltreffende behandelings- en voorkomingsprogramme te help implementeer om die risiko van beroerte, miokardiale infarksie, hartversaking en nierversaking te verlaag.

SAMRC logo